Budapeštiansky vianočný trh zaradili medzi 10 najlepších na svete

07.12.2006 Celý región

Hlavnou atrakciou Budapeštianskych Vianoc, ktoré usporiadajú už po ôsmy raz, je vianočný trh na Vörösmartyho námestí. Trh zaradil americký magazín pre cestov...
Hlavnou atrakciou Budapeštianskych Vianoc, ktoré usporiadajú už po ôsmy raz, je vianočný trh na Vörösmartyho námestí. Trh zaradil americký magazín pre cestovný ruch Travel and Leisure medzi 10 najlepších na svete.

Podujatie je veľmi populárne medzi domácim obyvateľstvom, ale aj zahraničnými hosťami, ktorí v mnohých prípadoch cestujú do maďarského hlavného mesta iba kvôli tomuto trhu na jednom z najkrajších budapeštianskych námestí. Vďaka bohatej programovej ponuke – 150 bábkarských, folkových vystúpení - a ponuke náročného tovaru ľudovoumeleckých výrobkov z prírodných materiálov asi stovky producentov, ktorých výrobky preveruje porota zložená z členov Združenia ľudovoumeleckých spolkov, považujú budapeštiansky vianočný trh už dávnejšie za jeden z najlepších v Európe. Na Vörösmartyho námestí možno stretnúť návštevníkov okrem európskych krajín - vrátane Slovenska – aj turistov prichádzajúcich z ďalších kontinentov. Samozrejmou každoročnou súčasťou podujatia je drevený Betlehem, ako aj adventný kalendár inštalovaný na Dome Gerbeaud, ktorý je najkrajšou budovou Vörösmartyho námestia.
(TASR)
 

Vyberte región